SINUSTAKO KATSASTAJA?

Haluatko päästä tutustumaan autoihin pintaa syvemmältä? Haluatko olla varmistamassa, että jokainen vastaantuleva auto liikenteessä on turvallinen?

Katsurin työ on monipuolista ja haastavaa asiakaspalvelutyötä. Ammattiin kehittyminen tapahtuu vaiheittain ja uralla etenemis mahdollisuudet ovat hyvät.

Peruskoulutukseltaan katsastajan tulee olla auto- tai konetekniikan opintosuunnalta valmistunut insinööri (amk).

Kolmannen vuosikurssin insinööriopiskelijakin voi kouluttautua katsastajaksi, mikäli hän on suorittanut vähintään 30 opintopistettä vaatimuksiin kuuluvia ajoneuvotekniikan perus- ja ammattiopintoja tai muita soveltuvia konetekniikan perus- ja ammattiopintoja.

Vaihtoehtoisesti peruskoulutuksena katsastajan uratielle hyväksytään ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto tai ammattitutkinto. Ajoneuvoalan ammattitutkinnon suorittaneella henkilöllä, yleensä automekaanikko, on oikeus kouluttautua vain määräaikaiskatsastuksiin.

Edellytyksenä katsastajakoulutukseen pääsemiseksi on riittävä ajoneuvoalan korjaamokokemus tai tätä vastaava kokemus. Ammattikorkeakoulun ajoneuvotekniikan perus- ja ammattiopintojen lisäksi tätä kokemusta edellytetään kuusi kuukautta, muiden soveltuvien ammattikorkeakoulun konetekniikan perus- ja ammattiopintojen lisäksi kaksitoista kuukautta sekä erikoisammattitutkinnon tai ammattitutkinnon lisäksi kolme vuotta.

Mikäli sinulla ei vielä ole katsastusoikeuksia, niiden hankkiminen on mahdollista kauttamme. Jos koet olevasi joustava asiakaspalvelija ja pidät tiimityöskentelystä niin laita meille vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen: oulu@helpporent.fi. Autoharrastukset katsotaan eduksi.